Prothese of kunstgebit

Heeft u een prothese of kunstgebit nodig of wilt u vrijblijvend meer informatie over een kunstgebit of prothese? Bel dan 013-5425810 en vraag naar ons gratis intake gesprek. Wij bieden zowel conventionele gebitsprotheses als digitale gefreesde protheses (kunstgebit in 1 dag) beide ook mogelijk in combinatie met implantaten (klikgebit).

Kosten kunstgebitten

U ziet dat er dus veel verschillende soorten en prijzen zijn. Wat de kosten zijn van een kunstgebit is dus afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

De kosten voor een kunstgebit komen gemiddeld neer op ongeveer €275,00.
Dit is de 25% eigen bijdrage vanuit de verzekering. Hier kunnen natuurlijk geen rechten aan ontleend worden.  Dit is affhankelijk van uw persoonlijke situatie natuurlijk. 75% wordt namelijk door de zorgverzekeraar betaalt uit de basiszorg. Indien u aanvullend verzekerd bent kan het zo zijn dat deze kosten ook vergoedt worden.

Kosten reparatie kunstgebit

De kosten voor de reparatie van een volledig kunstgebit worden betaalt uit de basisverzekering.

Wij verzorgen ook reparaties aan huis.

Tijdens de eerste dagen zult u moeten wennen aan uw nieuwe prothese (kunstgebit). Om die reden adviseren wij u graag over het volgende:

*Direct na de tandheelkundige behandeling wordt de prothese in de mond aangebracht. U dient deze de eerste 24 uur in te houden.
*Wanneer u de prothese uit mag nemen, kunt u dat doen door met een lichte, wrikkende beweging aan de prothese te trekken.
*Hierna de mond goed spoelen met water of een andere spoelvloeistof. De prothese kunt u ook onder stromend water afspoelen.
*Daarna doet u de prothese direct weer in.

Reinig uw prothese 2 maal per dag met afwasmiddel of groene zeep; gebruik geen agressieve tabletten of oplosmiddelen.
Heeft u een partieel kunstgebit (gedeeltelijk kunstgebit)? Vergeet dan niet uw natuurlijke tanden zeer zorgvuldig te poetsen en regelmatig  op controle bij de tandarts te gaan.

Doordat u de prothese meteen na het trekken van de tanden en kiezen in doet, wordt zwelling van de kaak tegengegaan. Tegen de eventuele pijn na de tandheelkundige behandeling mag u twee stuks Paracetamol van 500 mg, of een Ibuprofen van 400 mg of 600 mg nemen.

In het begin kan het kunstgebit dusdanig ongemakkelijk aanvoelen dat u het uit de mond zou willen nemen. Omdat het gewenningsproces een zeer belangrijk aspect is, dient u toch steeds de prothese in de mond te houden. Mocht u pijnklachten houden, raadpleeg dan uw tandarts.

Neem rustig de tijd om te eten. Vermijd in het begin grote stukken. Snijd uw voedsel daarom klein. In het begin kunt u beter niet uw voortanden gebruiken om iets af te bijten; doe dit met de zijkant van uw gebit.

In het begin zult u het spreken wellicht als een beetje onwennig ervaren. Wellicht zult u zelfs een beetje lispelen. Door hardop te spreken (oefen bijvoorbeeld voor de spiegel), kan dit probleem vrij snel verholpen worden.

Verlies de moed niet, u heeft tijd nodig om aan uw prothese te wennen. Houdt u er wel rekening mee dat uw kaak zal gaan slinken na het verwijderen van uw tanden en kiezen. Na ongeveer 6 maanden zal de slinking maximaal zijn. Uw prothese zal dan dus aangepast moeten worden. Wanneer u een volledige onderprothese draagt en deze na 10 maanden tot een jaar aanpassen niet goed blijft zitten, kunt u een afspraak maken met uw tandarts om na te gaan of implantaten een oplossing kunnen bieden.

 

Ten slotte is het belangrijk om 1 keer per jaar op controle te komen bij de tandarts te komen. Er kan dan gekeken worden naar het gedeelte van uw mond dat zich onder het kunstgebit bevindt (slijmvliezen) om eventueel vroegtijdig veranderingen aan de slijmvliezen te diagnosticeren. Ook wordt de pasvorm van het kunstgebit bekeken en waar nodig aangepast.

Meer informatie over een prothese of kunstgebit?

Wilt u meer informatie of direct een afspraak inplannen voor een prothese of kunstgebit? Bel dan 013-5425810 of neem contact met ons op via ons contactformulier. Wilt u producten bestellen voor het behoud, schoonmaken of vastzetten van uw kunstgebit of prothese? Bestel ze dan hier online. Dan heeft u ze de volgende werkdag gratis in huis.

Kijk voor vragen en meer informatie ook bij onze veel gestelde vragen bij het onderdeel protheses en kunstgebitten.