Mondzorg aan huis

Tandarts in overleg met patiënt 1Tandarts aan huisDoor de toenemende vergrijzing in onze samenleving neemt ook de vraag naar mondzorg aan huis toe. Maar ook voor mensen die om medische redenen moeilijker de deur uitkunnen, is tandartsbezoek aan huis een uitkomst. Tandartspraktijk Tilburg neemt daarom nu het voortouw in mondzorg op maat bij patiënten thuis.

Josephine Game (67) is al een aantal jaren patiënt bij Tandartspraktijk Tilburg. “Ik ben vaak aan huis gebonden vanwege onder meer rugproblemen. Voorheen ging ik om de vijf jaar naar de tandarts voor een nieuwe gebitsprothese. Ik merkte aan mijn gebit dat het weer tijd werd voor een afspraak. Ik heb toen gebeld met de vraag of het ook mogelijk was om de tandartsbehandeling aan huis te ondergaan. Mijn voorstel werd door Tandartspraktijk Tilburg direct positief ontvangen.”

Vlotte behandeling

“Tandarts aan huisEerst moest er contact met de zorgverzekeraar gelegd worden. Dat werd vlot geregeld en zodoende kon ik snel een afspraak maken met Peter Duppen, een van de tandtechniekers van Tandartspraktijk Tilburg. Samen met Peter heb ik toen de wensen en mogelijkheden besproken, waarna de thuisbehandeling spoedig kon beginnen.”

De behandeling wordt in stappen bij de patiënt thuis uitgevoerd, van het maken van een afdruk van de onder- en bovenkaak tot en met het plaatsen van de definitieve gebitsprothese. Daarnaast wordt ook aan nazorg gedacht; indien nodig komt de tandtechnieker terug voor controle, eventuele aanpassingen of advies voor het gebruik van de nieuwe gebitsprothese.

Professionele behandeling aan huis

Josephine heeft de thuisbehandelingen als bijzonder prettig ervaren. “Het bespaart mij veel tijd en moeite. Daarnaast voel ik me thuis nu eenmaal het meest op mijn gemak. Dat praat makkelijker en daarbij gaat het er bij de thuisbehandeling net zo professioneel aan toe als op de praktijk.”

In vrijwel alle gevallen wordt thuisbehandeling vergoed door de zorgverzekeraar. Tandartspraktijk Tilburg biedt als een van de eerste praktijken in ons land complete ondersteuning en begeleiding voor patiënten die een thuisbehandeling aanvragen.